Korea äridelegatsioon tuli tudengilinna koostööpartnereid otsima

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Visiidi käigus allkirjastati vastastikuse mõistmise memorandum, et avada uksi pikaajaliseks teaduspõhiseks koostööks ja tugevdada kahe riigi koostööd tervisetehnoloogia sektoris.
Visiidi käigus allkirjastati vastastikuse mõistmise memorandum, et avada uksi pikaajaliseks teaduspõhiseks koostööks ja tugevdada kahe riigi koostööd tervisetehnoloogia sektoris. Foto: Roomer Tarajev

Sel nädalal külastab Tartut mõnikümmend Lõuna-Korea tervisetehnoloogia valdkonna ettevõtjat ja valdkonna eestvedajat, kes kohtuvad kahe päeva jooksul Tartu teaduspargi, geenivaramu, Tartu Ülikooli tehisintellekti ja personaalmeditsiini tippkeskuse, Tartu biotehnoloogia pargi ja Tartu suurimate biotehnoloogiaga tegelevate ettevõtetega, et arutada koostöövõimaluste üle.

Gangwon provintsi ja tehnoloogiapargi delegatsioon külastas Eestit ka kaks aastat tagasi, toona tutvusid nad põhjalikult meie e-tervise süsteemiga.

«Mul on äärmiselt hea meel, et nad siin tagasi on ja sel korral juba eesmärgiga väga konkreetseid praktilisi teadmisi saada ja kaardistada Tartu biotehnoloogiaga tegelevate ettevõtetega teadus- ja arenduskoostöö võimalused. Tartu on Eesti biotehnoloogia valdkonna kese ning meie teadlaste ja ettevõtluse koostööst sündinud innovatsioon oli neile kindlasti lisapõhjuseks, miks Tartu tervisetehnoloogia ökosüsteemi liikmetega kohtuda,» sõnas Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Roomer Tarajev.

Gangwoni tehnopargi esindaja Yoon Wan-tae sõnul on Eestil suurepärane kogemus tervishoiu ja genoomiinfo kasutamise vallas ja just seepärast on nad huvitatud siinsete ettevõtetega koostöö tegemisest ja koostöö ja teadmiste jagamisest ka üle mere.

«Gangwoni tehnopark pakub väga häid võimalusi Tartu ettevõtetele Korea turule sisenemiseks, partnerite otsinguil, mitte ainult tervisetehnoloogia vallas,» lisas Tarajev.

Visiidi käigus allkirjastati Tartu teaduspargiga ka vastastikuse mõistmise memorandum, et avada uksi pikaajaliseks teaduspõhiseks koostööks ja tugevdada kahe riigi koostööd tervisetehnoloogia sektoris.

Korealaste külaskäigu selge eesmärk on leida Tartust teadus- ja arenduskoostööprojektideks mõtteid ja teha kindlaid plaane, mida siinsete ettevõtetega koostöös biotehnoloogia, andmete, tehisintellekti ja genoomika valdkonnas koos tegema hakata.

Tagasi üles