Ehituspood ehitab uut müügisaali

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Espaki kaupluse uues müügisaalis on ehitajatel veel üht-teist teha. Samas käib kõrval juba kauba riiulitele ladumine.
Espaki kaupluse uues müügisaalis on ehitajatel veel üht-teist teha. Samas käib kõrval juba kauba riiulitele ladumine. Foto: Margus Ansu

Rebase poena tuntud ehitusmaterjalide kauplus Espak on ehitusmehi täis, paari kuu pärast on seal rohkem ruumi nii kaubal kui ka ostjatel.

Tellingud on nii kaupluse Turu tänava poolses küljes kui ka hoovis, kuhu on kerkinud juurdeehitis. Kas majanduskriis hakkab otsa saama ja elu jälle ülesmäge minema?

«Ei, majanduses pole lood veel hästi,» kostis Espaki Tartu kaupluse juhataja Ülle Juhkam. «Aga kui majandus on põhjas, siis ongi õige aeg suuri töid ette võtta, sest siis ei saa üle oma võimete kulutada. Meil on tarvis kauba väljapanekut parandada ja siia üht-teist uut juurde tuua, sellepärast ehitamegi.»

Nii ongi hoovi kerkinud 1500-ruutmeetrine uus müügisaal, mille teisele korrusele tulevad töötajate ruumid ja mõned kabinetid. Müügisaali ühes otsas sätivad nobedad müüjad juba kaupa riiulitele, teises otsas askeldavad ehitajad.

«Oleme seni pakkunud natuke kõigest kõike,» ütles Ülle Juhkam. «Nüüd saame lahedamalt toimetada ja rohkem üha enam nõutavat aiakaupa riiulitele tuua. Taimi me esialgu müüma ei hakka, küll aga kõike muud, mida taimekasvatuseks vaja läheb.»

Õue on ehitatud 600- ja 400-ruutmeetrised varjualused, kus saab hoida kive, kivivilla ja muud külma taluvat kaupa. Teise ilme saab ka poe vana osa: hoonelt on maha võetud plastvooder ja nüüd käib seintele uue soojustusmaterjali panek. Pärast seda krohvitakse seinad üle.

«Tartu linnavalitsus on lubanud siia kanti teha ju ilusa jõeäärse promenaadi,» märkis Ülle Juhkam. «Tahame, et ka meie maja oleks ilus, siis on siin kandis üldmulje otsast lõpuni kena.»

Kaupluse remontimiseks, laiendamiseks ja uue müügisaali sisustuse soetamiseks kulub 800 000 kuni 900 000 eurot.

Praegu on Espaki Tartu kaupluses ligi 3500 ruutmeetrit pinda, uue osa avamisel mai lõpus on kauba ja ostjate käsutuses juba 6000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles