Rahe tekitas mõlgitöökoja ukse taha järjekorra

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rahe kätte jäänud tartlased Paula ja Oliver Metsnõmm pidid eile töökodasid ja kindlustusepakkujaid läbi helistama, et teada saada, millistel tingimustel auto üldse remonti läheb.
Rahe kätte jäänud tartlased Paula ja Oliver Metsnõmm pidid eile töökodasid ja kindlustusepakkujaid läbi helistama, et teada saada, millistel tingimustel auto üldse remonti läheb. Foto: Sille Annuk

Läinud nädalavahetusel sadas Tartu lähedal alla vaat et golfipallisuurusi raheteri, mis lõhkusid nii aedu, katuseid kui ka taimi. Rahe vastu olid kaitsetud ka maanteel liikunud sõiduautod, millest on nüüd Tartu autotöökodade uste taha tekkinud väiksemat sorti järjekorrad.

Tartlane Oliver Metsnõmm jäi oma Subaru Foresteriga rahe kätte läinud laupäeva õhtupoolikul Elva vallas Rõngu kandis. Ühel hetkel värvus taevas väga kiiresti tumedaks ja teisel hetkel hakkas taevast juba suuri jääkuule alla sadama. «Ega see sadu kaua kestnud, võib-olla viis minutit,» ütles Metsnõmm. «Sain veel auto tee lähedale hoovi ära parkida, kuid mõlke see paraku ära ei hoidnud.»

Golfipallisuurused rahekuulid muljusid 2017. aastal valminud Subaru Foresteri katuse ja kapoti ning kui silmaga polegi kahjustusi väga näha, siis käega on lömmis kohti hästi tunda. «Ma juba kindlustusele näitasin. Kardan, et saan tagasi ainult pahtlist auto, sest katust ju ei vahetata,» sõnas Metsnõmm. «Õnneks on autol kaskokindlustus, see teeb tuju natukene paremaks. Arvatavasti lähevad tööd maksma mitu tuhat eurot.»

Tagasi üles