Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Lodja uue nime ümber säilib tseremooniani salapära

Copy
Uus lodi ootab käigukasti ja paberimajanduse kordaajamist. Lodjaselts loodab esimese piletireisi teha 29. juunil Sisevete festivalil.
Uus lodi ootab käigukasti ja paberimajanduse kordaajamist. Lodjaselts loodab esimese piletireisi teha 29. juunil Sisevete festivalil. Foto: Margus Ansu

Tartlased ootavad uue lodja esimest reisi ja uue nime väljahõikamist suure huviga. Siiski peavad nad pettuma, sest sinna kulub veel mitu nädalat. Praegu käib lodjakojas kiire ehitus, et kõik õigeks ajaks valmis jõuda. 

Kui tartlased ootavad lodjasõitu, siis aluse ehitajad hoopis välismaalt peatselt saabuvat käigukasti. See on üks oluline puuduv komponent, mis on vajalik testsõitude tegemiseks. «Ikka iga päev ehitame, lootus oli enne jaanipäeva valmis saada, aga enam ei tea,» sõnas lotja ehitava Emajõe lodjaseltsi juht Priit Jagomägi.

Kui jaanipäeva eel lodi valmis pole, siis lepingujärgselt viimane aeg esimeseks piletireisiks on Sisevete festival, mis leiab aset 29. juunil. Jagomägi on kindel, et lodi saab 29. juuniks valmis.

Märksõnad

Tagasi üles