Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tartu otsib Sõpruse silla suureks remondiks ehitajat

Toimetaja: Eili Arula
Copy
Selline peaks Sõpruse sild hakkama välja nägema pärast uuenduskuuri.
Selline peaks Sõpruse sild hakkama välja nägema pärast uuenduskuuri. Foto: Eskiis Selektor Projekt

Tartu linnavalitsus kuulutas välja Sõpruse silla rekonstrueerimise hanke. Ehitaja ülesandeks saab olema Sõpruse silla põhjalik ümberehitus, mis valmib 2026. aasta sügiseks.

Sõpruse sillal parandatakse autode sõiduteed ning nii jalakäijate kui ratturite liikumisvõimalusi. Uue lahenduse kohaselt saab sillal olema 2 + 2 sõidurada ning sild ehitatakse mõlemalt poolt laiemaks, et mahutada sellele ka piisavalt laiad ratta- ja jalgteed. Jalgratturid ja jalakäijad eraldatakse sõiduteest piirde ning ohutusalaga. Kahesuunalised rattateed tulevad 2,25 meetri laiused ning asuvad mõlemal sõidusuunal. Jalgteede laius sillal tuleb kaks meetrit. Samuti ehitatakse välja rattateed ja -rajad Karlova poole ja kõikidele sillalt tulevatele ning sinna viivatele pööretele.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et Sõpruse sild on väga oluline linnaliiklust teenindav sild, kuhu peavad koos ära mahtuma kõik liiklejarühmad. «Silla uus lahendus soodustab jalgsi ja rattaga liikumist, parandab elukeskkonda ning liiklusohutust. Tegemist on Tartu linna lähiaastate kõige mahukama investeeringuga tänavaehitusse, seetõttu loodame võimalike pakkujate suurele huvile,» ütles Tamm.

Tagasi üles