Kõrgem kunstikool Pallas ootab sisseastujaid

Copy
Tartu kõrgemasse kunstikooli Pallas saab esitada sisseastumisavaldusi 26. juunini.
Tartu kõrgemasse kunstikooli Pallas saab esitada sisseastumisavaldusi 26. juunini. Foto: Margus Ansu

Kuni 26. juunini saab esitada avaldusi sisseastumiseks kõrgemasse kunstikooli Pallas, mis on Eesti ainuke rakenduslik kunstikõrgkool. Pallases saab omandada kõrghariduse kaheksal erialal kolmes fookusvaldkonnas: disain, kunst ja konserveerimine-restaureerimine.

Järgmisest õppeaastast on Pallasesse võimalik õppima asuda kaheksale praktilisele loomeerialale: fotograafia, konserveerimine ja restaureerimine, maal, meedia- ja reklaamidisain, nahktoote disain ja tehnoloogia, sisustustoote disain, skulptuur ning tekstiil.

Uus, konserveerimise ja restaureerimise õppekava toob kokku maalingute, mööbli ja paberi restaureerimise kompetentsid, mis varem on asunud erinevate erialade juures. Sellest tulenevalt on uuenenud ka nahktoote disaini ja tehnoloogia ning sisustustoote disaini õppekavad. Lähtuvalt eriala spetsiifikast keskenduvad mõlemad erialad laiahaardelisemalt disainiprotsesside ja tehnikate tundma õppimisele, erinevate materjalide, seehulgas ka keskkonnasäästlike materjalide käsitsemisele ning disainitoodete välja töötamisele.

Tagasi üles