Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Linnavalitsus kutsub tartlasi kompostimise koolitusele

Copy
Aiajäätmeid võib kompostida lahtises kompostikastis, toidujäätmete kompostimiseks on tarvis kinnist kompostrit.
Aiajäätmeid võib kompostida lahtises kompostikastis, toidujäätmete kompostimiseks on tarvis kinnist kompostrit. Foto: Marika Kööbi

Tartu linnavalitsus korraldab kaks viimast kompostimise koolitust inimestele, kes soovivad biojäätmeid oma kinnistul ise kompostida. Koolitused toimuvad 5. juunil ja 10. juunil kell 17.30 Tartu loodusmajas Lille 10.

Koolitustel käsitletakse biojäätmete eraldi kogumise nõudeid, mis hakkasid kehtima 1. jaanuaril. Pooleteisttunnisel koolitusel selgitab loodusmaja õpetaja õigeid kompostimisvõtteid ning sagedasemaid vigu, mida kompostimisel tehakse.

Alates 1. jaanuarist on biojäätmete eraldi kogumine ja selleks eraldi mahuti paigaldamine kohustuslik kõikidel kinnistutel. Biojäätmete üleandmise kohustusest saavad vabastust taotleda ehk ennast kompostijaks vormistada üksikelamute ja kuni kümne korteriga kinnistute omanikud, kes korraldavad ise oma kinnistul tekkivate toidujäätmete kompostimise. Vabastuse saamise eeldus on, et tekkivat komposti kasutatakse kohapeal.

Kompostimiseks tuleb kasutada kahjurite eest kaitstud kinnist kaanega kompostrit, mis on piisavalt suur, et aasta jooksul tekkivad jäätmed ära mahutada. Vabastuse taotluse saab esitada Tartu linna kodulehel. Taotlusele tuleb lisada oma kompostri pilt.

Koolitusele saab registreeruda veebilingil. Juhul kui keegi on koolitusele registreerunud, kuid ei saa osaleda, palutakse sellest teada anda e-posti aadressil leelo.kurbel@tartuloodusmaja.ee

Tagasi üles