Päevatoimetaja:
Richard Särk

FOTOD Uuel mänguväljakul pole ratastool lustimisel sugugi takistuseks

Copy
Maarjamõisa mängu- ja tegevuspargi avapeol täitus park kiiresti seebimullide ja oranžide õhupallidega.
Maarjamõisa mängu- ja tegevuspargi avapeol täitus park kiiresti seebimullide ja oranžide õhupallidega. Foto: Inna Muržak

Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi toel avatud Maarjamõisa mängu- ja tegevuspargis on oodatud kõik, kel lustimine meeltmööda. Erilisest mängupargist saavad rõõmu tunda ka liikumispuudega lapsed, ka ratastool ei ole seal lõbutsemisel takistuseks.

Eile avatud mängupark asub Maarjamõisas haiglahoone, aadressil Puusepa 2 paikneva maja taga pargis. Seal on olemas karussell, kiik, liivakast, labürint ja treeninguseadmed ehk tegevust on nii väikelastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

Vihma ja äikest trotsides avati Maarjamõisa eriline mängupark koos sadade inimestega. Õhtujuhiks oli avapeole kutsutud näitleja Kaarel Targo teatrist Must Kast ning lastega mängis Fujitsu Estonia meeskond. Muusikalise poole eest hoolitsesid Laulupesa lapsed, üheskoos tehti ka näomaalinguid.

«Lapsi köitsid väga näomaalingud ning park täitus kiiresti seebimullide ja oranžide õhupallidega. Nüüd on avapidu peetud ja loodame, et mängupark rõõmustab edaspidi paljusid lapsi,» sõnas lastefondi kommunikatsioonijuht Liis Ehrminger. «Laupäevane pidugi kinnitas, et ratastool ei ole seal lustimisel sugugi takistuseks ning karusselliringid ei jäänud tegemata kellelgi.»

Märgupark valmis TÜ kliinikumi lastefondi annetajate toel, selle kogumaksumuseks kujunes ligi 650 000 eurot. Sündmust toetasid ka Minimelts, A. Le Coq, Orkla, BubblyBoba ja Funrent.

Tagasi üles