Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Kliinikumi õuel lõbustavad patsiente kolm kondimootoriga muruniidukit

Copy
Ülikooli kliinikumi pargis on aiaga piiratud alale end sisse seadnud lambad, keda huvilised saavad vaatamas ja silitamas käia.
Ülikooli kliinikumi pargis on aiaga piiratud alale end sisse seadnud lambad, keda huvilised saavad vaatamas ja silitamas käia. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi vana lastekliiniku ja keskkonnaosakonna vahelisel heinamaal on end sisse seadnud kolm lammast, kes aitavad muruplatsi hooldada, ilma et mootorimüra patsiente häiriks.

Lambad tõi kliinikumi heinamaale silmakliinikus õena töötav Terell Pihlak, kes on ühtlasi ka Tootsi talu perenaine. Seal talus ta lambaid kasvatabki. «Tartu linn on rohelist mõtlemist propageerinud, aga seni ei ole leitud kohta, kus lambad linnaruumis toimetada saaksid. Ma võtsin kätte ja tõin kolm oma lammast kliinikumi juurde,» rääkis Pihlak.

Lammaste aediku juures on ka silt, mis palub külastajatel loomi mitte toita, kuna lammastel on kõik eluks vajalik juba olemas.

 

 

 

 
Lammaste aediku juures on ka silt, mis palub külastajatel loomi mitte toita, kuna lammastel on kõik eluks vajalik juba olemas.        Foto: Kristjan Teedema
Tagasi üles