Päevatoimetaja:
Richard Särk

Linnavalitsus läheb vabaujula parklaga uuele ringile

Copy
Aastakümneid on autod vabaujula juures parkinud otse vee ja rannaliiva piiril. Nii jääb see ka tänavuseks suveks.
Aastakümneid on autod vabaujula juures parkinud otse vee ja rannaliiva piiril. Nii jääb see ka tänavuseks suveks. Foto: Kristjan Teedema

Emajõe vabaujula pidi selleks supelhooajaks saama uue parkla, aga Supilinna kogukonna hääleka vastuseisu ja keskkonnaameti ettekirjutuse tõttu jäi plaan katki. Linnavalitsus teeb siiski pingutusi, et rannaparkla teema lahendada, aga see ei pruugi tähendada lõpuks siiski parklat ranna vahetus läheduses.

«Alustasime otsast peale, et määratleda vajadus ja uue lahendusega töötada,» ütles abilinnapea Raimond Tamm. «Eelmisel esmaspäeval oli teema linnavalitsuse kabinetiistungil. Osakonnad teevad koostööd, et ranna külastajate hulka ja nende liikumisvajadust täpsustada. Sealt edasi tulevad seisukohad.»

Linnavalitsuse esialgne lähtekoht oli, et aastaid vee ja rannaliiva piiril asunud parkimisala tuleb piirkonna uuendamise käigus likvideerida ja parkla eemale viia. Uueks kohaks oli pakutud ja ka läbi projekteeritud spordipargi nurk, mida suusatajad Lauri ringi alumise osana teavad. Ent seal ehitamine tähendanuks puude langetamist, mis äratas kohalike tähelepanu ja vastuseisu. Ühtlasi tekkis laialdane arutelu, kui lähedale rannale üldse peaks autoga saama.

Tagasi üles