Juhtkiri Kas teeme koolidele kuumapühad?

Tartu Postimees
Copy
Põhjamaise loomuga eestlased püüavad suvesooja nautida, ehkki vahel läheb ka siin väga palavaks.
Põhjamaise loomuga eestlased püüavad suvesooja nautida, ehkki vahel läheb ka siin väga palavaks. Foto: Margus Ansu

Valitsuse määrus, mis sätestab tervisekaitsenõuded koolidele, nimetab temperatuuri miinimumid: õpperuumis vähemalt 19 ºC, võimlemissaalis vähemalt 18 ºC ja duširuumis vähemalt 24 ºC. Maksimumidest pole juttu. Ilmselt pole olnud vajadust, septembrist maini on meil ilm tavaliselt jahedapoolne.

«Kuumalaine on meile olnud raske. Kooli medõde tuli rääkima, et tal on kabinet pidevalt lapsi täis. Pole ka ime, sest meil on mõnes klassis 35 kraadi. Üritame kooliaasta lõpuni lühemate tundidega hakkama saada,» nii rääkis sel nädalal Hansa kooli direktor Liina Karolin-Salu. Nagu selgub, on paljud koolid ootamatu kuumalainega kimpus ja käigult tuleb nuputada, mis oleks lahendus.

Koolidirektorid kui töökollektiivid juhid saavad tugineda töökoha temperatuurinõuetele: tööinspektsiooni soovituse järgi istuva töö puhul kuni 25 kraadi. Õpilastele need reeglid justkui ei laiene.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles