Ettevaatust! Petturid õngitsevad Tartu 2024 nimel inimestelt pangaandmeid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Üks «võitja», Tartu linnavolikogu aseesimees Reno Laidre tegi petuskeemi kommentaarist kuvatõmmise. Laidre tunnistas, et see nägi väga ehtne välja.
Üks «võitja», Tartu linnavolikogu aseesimees Reno Laidre tegi petuskeemi kommentaarist kuvatõmmise. Laidre tunnistas, et see nägi väga ehtne välja. Foto: Kuvatõmmis

Sajad huvilised, kes osalesid sihtasutuse Tartu 2024 korraldatud Stingi kontserdipiletite loosis, said täna loosi kommentaarides teate: «Palju õnne, oled meie loosi võitjaks valitud.» Selgus, et kommenteerijaks ei ole loosi korraldaja, vaid petturid, kes üritasid nii õngitseda loosis osalejate pangaandmeid. 

Üks «võidusõnumi» saaja, Tartu linnavolikogu aseesimees Reno Laidre ei hammustanud esimese hooga läbi, et tegu võib olla pettusega. «Kommentaar nägi väga ehe välja, kasutatud oli Tartu 2024 ametliku Facebooki lehe profiilipilti, ning ka link, millele vajutama kutsuti, sisaldas kirjet Tartu 2024,» selgitas Reno Laidre. 

Ta märkas kommentaari lõunapausi ajal ja süvenemata klõpsas lingile. Kui aga selgus, et lingile klõpsamise järel sooviti temalt saada pangakaardi andmeid, meiliaadressi ja parooli, hakkasid häirekellad tööle. Andmeid Laidre ei sisestanud, tegi hoopis petturite postitatud kommentaarist pildi ning edastas teabe Tartu 2024 sihtasutuse esindajatele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles