Inglismaal tartlase loodud firma sai üle kümne miljoni dollari suuruse rahasüsti

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Inglismaal tegutseva biotehnoloogia ettevõtte juhtkonda kuulub kaks tartlast: Kärt Tomberg (vasakul) ning Leopold Parts. Kolmandaks eestvedajaks on Rebecca Godfrey.
Inglismaal tegutseva biotehnoloogia ettevõtte juhtkonda kuulub kaks tartlast: Kärt Tomberg (vasakul) ning Leopold Parts. Kolmandaks eestvedajaks on Rebecca Godfrey. Foto: ExpressionEdits

Tartus kasvanud ja õppinud inimesegeneetika doktor Kärt Tomberg on üks neist, kes lõi 2021. aastal Inglismaal tehisintellekti abil valke tootva biotehnoloogia ettevõtte ExpressionEdits, mis sai nüüd investoritelt 13 miljonit dollarit edasi liikumiseks.

ExpressionEdits tegutseb Inglismaal Cambridge'is, kus see sai alguse tänu Kärt Tombergi, Allan Bradley ja Liliana Antunesi uurimistööle.

Ettevõtte tegevus põhineb tehisintellektil. Algoritmide abil saab integreerida miljoneid bioloogilisi andmepunkte, mis võimaldab geenidisaini automatiseeritud optimeerimist, see omakorda aga hõlpsamalt toota valgupõhiseid ravimeid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles