Varakult saabunud suvi avas ülikoolilinnas rannahooaja varem

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Kuumalaine meelitab inimesed randa jahutust otsima. Täna pärastlõunal oli Anne kanalis veetemperatuur 19 kraadi ning lehvis roheline lipp. Et kuum päike kõrvetab, otsivad inimesed varju kaskede alt.
Kuumalaine meelitab inimesed randa jahutust otsima. Täna pärastlõunal oli Anne kanalis veetemperatuur 19 kraadi ning lehvis roheline lipp. Et kuum päike kõrvetab, otsivad inimesed varju kaskede alt. Foto: Jüri Saar

Kuumalaine on soojendanud nii Tartu- kui Jõgevamaa veekogude temperatuuri üle 20 kraadi ning meelitanud puhkajad randadesse. Et inimesi on kaldal peesitamas ja vees jahutamas väga palju, tegi G4Si vastutav esindaja Argo Raag Tartu linnavalitsusele ettepaneku saata rannavalvurid nädal varem positsioonidele. 

Ametlikult algab rannahooaeg 1. juunil. «Möödunud nädalal tegin ettepaneku linnale, õnneks oldi sellega kohe ka nõus,» ütles Argo Raag. «Ametlikkus ametlikkuseks, rannahooaja avab siiski soe suveilm ja see on jõudnud kohale.»

Lisaks sellele, et vesi on soe, on seni ka vee kvaliteet püsinud väga hea. Nii lehvib kõigis Tartumaa randades roheline lipp, ka tavapäraselt probleemse suplusveega Anne kanali ääres on vardasse tõmmatud roheline lipp.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles