35 KRAADI KLASSIS Õpetaja: lapsed saavad iga kord samale tehtele erineva vastuse (3)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Lähte ühisgümnaasiumi matemaatikaõpetajal Ulvi Kaasikul on käes termomeeter, mis näitas teisipäeval kell 11.30 klassiruumis 28 kraadi sooja. Möödunud reedel oli see veel viis pügalat kõrgem.
Lähte ühisgümnaasiumi matemaatikaõpetajal Ulvi Kaasikul on käes termomeeter, mis näitas teisipäeval kell 11.30 klassiruumis 28 kraadi sooja. Möödunud reedel oli see veel viis pügalat kõrgem. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel päevadel on üle Eesti rullunud pigem südasuvega sarnanev kuumalaine, mis on mitmel pool õhutemperatuuri kergitanud 30 kraadi juurde. Kui rannas peesitamiseks sobib selline ilm igati, siis õppeaasta viimast pingutust tegevatele kooliõpilastele ja õpetajatele tähendab see parajat põrgut.

Tartu lähedal asuva Lähte ühisgümnaasiumi matemaatikaõpetaja Ulvi Kaasik andis teisipäeval kell 11.30 tundi 7. klassile. Samal ajal oli ruumis 28 kraadi. Võrreldes läinud reedel samas kohas mõõdetud 33 kraadiga oli see isegi leebe näit. Sellises palavuses pole midagi imestamisväärset, kui osa õpilastest küsib võimalust istuda tunni ajal akna alla põrandale, sest seal on veidigi õhku.

«Esmaspäeval otsustas kooli juhtkond koolipäevi kuni suvevaheajani lühendada. Nüüd saavad tunnid kell 12 läbi. Kõik veel tehtud pole, näiteks minu õpilastel on statistikaprojekti esitlus,» rääkis Kaasik. Tema arvates oli koolipäevade lühendamine sellises olukorras ainuõige otsus, sest möödunud nädalal kippusid tunnid minema kella 16ni välja ja kuumuses oli siis väga keeruline mõtlemist teravana hoida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles