Elva laskur tegi Eesti rekordi ja tuli meistriks

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Marleen Riisaar jõudis püssi standardharjutuses finaali küll teisena, ent tegi seal nii hea tulemuse, et sellega muutus Eesti rekord.
Marleen Riisaar jõudis püssi standardharjutuses finaali küll teisena, ent tegi seal nii hea tulemuse, et sellega muutus Eesti rekord. Foto: Elva laskespordiklubi

Möödunud nädalavahetusel toimusid Männikul Eesti juunioride meistrivõistlused tulirelvadest laskmises. Elva laskespordiklubi esindanud Marleen Riisaar kaitses seal Eesti meistritiitlit, tehes uue rahvusrekordi.

Marleen Riissaar läks Männikul tulejoonele püssi standardharjutuses, kus tal tuli lasta 20 lasku nii põlvelt, lamades kui püsti. Ta jõudis finaali teise parima tulemusega, milleks oli 577 silma. 

Finaalis kiskus seis tasavägiseks, kuid nagu Elva laskespordiklubi oma kodulehel teatas, ei vedanud Riisaare närvid teda alt ning ta suutis koguda 454,2 punkti, mis on ühtlasi noorte arvestuses uus Eesti rekord. Varasem tippmark kuulus narvalasele Katrin Smirnovale, kes sai 2020. aastal samas tiirus tulemuseks 448,8 silma. 

Seejuures lasi sellest kõvema tulemuse ka seekordse võistluse hõbemedalist Anastassia Olewicz (Narva LSK), kelle finaali punktisummaks kujunes 452,4 silma. 

Elva neidude võistkonda kuulusid Kristina Mölder (vasakult), Marleen Riisaar ja Nathalie Lessing.
Elva neidude võistkonda kuulusid Kristina Mölder (vasakult), Marleen Riisaar ja Nathalie Lessing. Foto: Elva laskespordiklubi

Samuti sai kumbki neiu pjedestaalile astuda sama harjutuse võistkondlikus arvestuses. Olewicz sai seda teha võitjate tiimi liikmena koos Varvara Rogateni ja Jekaterina Issatšenkovaga. Poodiumi teisele astmele astusid Riisaare kõrval aga Kristina Mölder ning Nathalie Lessing. 

Viimasena märgitud hõbedane koosseis platseerus samale kohale ka 60 lasu lamades harjutuse võistkondlikus arvestuses.

Kuid püssi standardharjutuses teenis võidu veel üks tartumaalane – Ülenurme gümnaasiumi spordiklubi laskur Karel Udras, kes sai finaalis kirja 442,9 punkti. Talle järgnesid 428,8 silmaga Robin Kahre Põlvast ning Nikita Filenkov Narvast (415,5).

Seejuures said nemadki korra poodiumile naasta, sest võistkondlikus arvestuses võitis Ülenurme, teiseks tuli Narva ning kolmandaks Põlva klubi. Võitjate koosseisu kuulusid veel Karl Eirik Kohava ja Manfred Kukk. 

Veel jõudis Ülenurme klubist kolme parima sekka Marten Kivisalu, kes teenis kolmanda koha sportpüstoli harjutuses. Selles harjutuses, ent neidude arvestuses, teenis sama koha ka elvalane Lisell Väljak. Ka pälvis ta lisaks ühe hõbeda, seda standardpüstoli harjutuses. 

Eesti juunioride meistrivõistluste kõikide tulemustega saab tutvuda Eesti laskurliidu kodulehel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles