Metsaomanikud hädas: oma metsas kehtivad piirangud, millest endal pole aimugi

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Kogenud metsamees Mart Erik sõnas, et ta pole päris kindel, kui suur osa tema metsast looduskaitse all on. Piirangud selguvad tavaliselt töö käigus.
Kogenud metsamees Mart Erik sõnas, et ta pole päris kindel, kui suur osa tema metsast looduskaitse all on. Piirangud selguvad tavaliselt töö käigus. Foto: Ama Lehtmets

Aina lisanduvad uued looduskaitselised piirangud on metsaomanike sõnul muutnud nende elu täielikuks põrguks. Et piiranguid on tohutult, siis puudub enamikel metsaomanikel teadmine, mida oma maal teha võib ja mida mitte. Üldiselt selgubki see alles töö käigus. Suures hirmus, et mets langeb piirangute alla, võetakse raieküpsed metsad esimesel võimalusel maha, kuigi ei tahaks.

Selline segadus ja rahulolematus riigi tegevuse vastu ajabki metsaomanikud esimest korda pealinna tänavatele protestima. Kokku loodetakse saada tuhatkond tulijat. Protestiga liituvad põllumehed, talupidajad, omanike keskliit ja jahimehed.

«Kui vesi pikalt tilgub, siis teeb see lõpuks ka kivisse augu. Meeleavaldus pole veel päris kulminatsioon, aga kui kõik metsad on kinni pandud ja enam midagi raiuda ei tohi, siis ongi juba liiga hilja midagi teha,» põhjendas protesti Vooremaa metsaühistu eestvedaja Harry Pütsepp.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles