Poolas võistelnud sulgpallurid jõudsid kõrgesse mängu mitmes vanuseklassis

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kuni 15-aastaste meespaarismängu poodiumile mahtus kaks eesti duot, sest teise koha teenisid Iko Viik (Tallinna sulgpallikeskus) ja Andre Looskari (Nõo SK), võitjaks tulid aga Kaspar Sorge (TÜASK) / Marten Põder (Triiton). Kolmanda koha teenisid poolakad Pawel Paulewicz ja Maksymilian Pawlik
Kuni 15-aastaste meespaarismängu poodiumile mahtus kaks eesti duot, sest teise koha teenisid Iko Viik (Tallinna sulgpallikeskus) ja Andre Looskari (Nõo SK), võitjaks tulid aga Kaspar Sorge (TÜASK) / Marten Põder (Triiton). Kolmanda koha teenisid poolakad Pawel Paulewicz ja Maksymilian Pawlik Foto: Heiki Sorge / TÜASK

Poolas Bialystokis toimus nädalavahetusel kaks rahvusvahelist võistlust, millest üks oli U17 vanuseklassi Polish masters ning teine kuni 15-aastaste Yonexi rahvusvaheline festival. Kummaski arvestuses pidasid säravaid mänge ka tartlased.

Edukamalt möödus eestlaste jaoks nooremate mööduvõtt ehk sulgpalli rahvusvaheline festivali, kust noored noppisid kaheksa auhinnakohta.

U15 vanuseklassis oli poiste paarismängu finaal eestlaste siseasi. Võidu said Marten Põder (Triiton) ja Kaspar Sorge (TÜASK), kes esikohamängus olid 21:14, 21:8 paremad Andre Looskarist (Nõo SK) ja Iko Viikist (TSKeskus).

Seejuures tegi Kaspar Sorge puhta töö ka üksikmängus. Poolfinaalis pidi Sorge 21:3, 21:4 paremust tunnistama tema paarismängupartner Marten Põder. Finaalis langes omakorda poolakas Feliks Getka.

Kuni 15-aastaste segapaarismängus teenisid teise koha Triitoni mängija Ilona Roogsoo(vasakult) ja Gregor Kivisaar TSKeskusest, pronksi said Andre Looskari (Nõo SK) ning Kirsika Vaidla (TSKeskus).
Kuni 15-aastaste segapaarismängus teenisid teise koha Triitoni mängija Ilona Roogsoo(vasakult) ja Gregor Kivisaar TSKeskusest, pronksi said Andre Looskari (Nõo SK) ning Kirsika Vaidla (TSKeskus). Foto: Heiki Sorge / TÜASK

Teise koha pälvisid sama vanuseklassi segapaarismängus finaali jõudud Gregor Kivisaar (TSKeskus) ja Ilona Roogsoo (Triiton). Nemad pidid esikohamängus alla vanduma poolakatele Gabriel Piskorskile ja Amelia Zielińskale 17:21, 21:15, 9:21.

Poolfinaalis tulevastele võitjatele kolmes geimis kaotanud Looskari ja Kirsika Vaidla (TSKeskus) jäid jagama kolmandat ja neljandat kohta.

Tüdrukute paarismängus jõudsid Roogsoo ja Vaidla poolfinaali, kus kaotasid poolataridele Klara Siadlakile ja Amelia Zielińskale 17:21, 20:22.

Veel ühe auhinnakoha, kolmanda, tõi Eestile U11 poiste üksikmänguturniiril Raimond Vaidla (TSKeskus). Tema kaotas poolfinaalis hilisemale võitjale Bartosz Wizorile (Poola) 12:21, 9:21.

Tüdrukute üksikmängus jäid kõik kolm alagruppidest edasi saanud eestlannat pidama teises ringis ehk 16 parema seas.

Teises võistlussarjas asusid võistlustulle Triitoni mängijad Romili Vakk üksikmängus ning Lumikki Liias ja Annabel Mutso naispaarismängus. Kõik kolm jõudsid seejuures poolfinaali ning jäid niiviisi omas arvestuses jagama kolmandat kohta.

Lumikki Liias ja Annabel Mutso (paremal taga) jäid naispaarismängus koos Leedu sportlastega jagama kolmandat kohta.
Lumikki Liias ja Annabel Mutso (paremal taga) jäid naispaarismängus koos Leedu sportlastega jagama kolmandat kohta. Foto: Mihkel Talts / Triiton

Kui Vakk kaotas poolfinaalis Leedu mängija Jorune Šalnaitele 16:21 ja 18:21, siis Liiasel ja Mutsol tuli finaali pääsemiseks mängida esimese asetusega leedulannadega. Jore Kavaliauskaite ja Jorune Šalnaite olid tartlannade vastu parajas ülekaalus, võites 21:14, 21:15.

Segapaarismängus jõudsid esimese asetusega Priit Põder ja Lumikki Liias (Triiton) ning teise asetusega Karl Mattias Pedai ja Romili Vakk (Triiton) veerandfinaali. Kaheksa hulgas jäid seekord pidama ka meespaarid Marten Põder (Triiton) ja Kaspar Sorge (TÜASK) ning Oskar Laanes ja Karl Mattias Pedai (Triiton).

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles