Põua tõttu jäävad paljud haljasalad mõneks ajaks niitmata

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu keskpargi muru oli esmaspäeval kella 17 paiku kasvult veel madalapoolne ning et rohelust põua ajal mitte kahjustada, otsustas linnavalitsus niitmise pausile panna.
Tartu keskpargi muru oli esmaspäeval kella 17 paiku kasvult veel madalapoolne ning et rohelust põua ajal mitte kahjustada, otsustas linnavalitsus niitmise pausile panna. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas viimasel paaril nädalal valitsenud põua tõttu peatada niitmise haljasaladel, kus võib tekkida põuakahjustusi. Seega jäävad enne niitmist vihma ootama kesklinna pargid ja enamik teisigi linna hallatavaid rohealasid. 

Eelkõige puudutab otsus linna esimese kuni kolmanda klassi haljasalasid, märkis Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma. Esimesse arvestusse kuuluvad näiteks kesklinna pargid, teise aga teeäärsed rohelad.

Mõlemal juhul on tegu paikadega, kus niidetakse tavaliselt pigem tihti. Näiteks Pirogovi pargis on nõutud, et muru pikkus peab jääma viie ja kümne sentimeetri vahele. Praegu on sellest olulisem aga see, et muru ega taimed põua tõttu ära ei kärssaks ning seetõttu jääbki niitmine pausile, ütles Põldma.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles