Tasavägise Tartu rattaralli võitis Mihkel Räim

Tartu Postimees
Copy
Tartu rattaralli 126-kilomeetrise põhidistantsi võitis Mihkel Räim.
Tartu rattaralli 126-kilomeetrise põhidistantsi võitis Mihkel Räim. Foto: Aldis Toome

Täna sõidetud 43. Tartu rattaralli 126-kilomeetrise distantsi võitis tasavägises finišiheitluses Mihkel Räim, kes ründas koos teiseks tulnud Alo Jakiniga viis kilomeetrit enne lõppu.

«Arvasin, et minu rünnak saab olema kontrolliv, aga selgus, et ees tööd teinud mehed oli küpsed ja saime Aloga (Alo Jakin – toim) eest ära,» rääkis võitja Mihkel Räim. «Tegime üksmeelselt tööd ja pidime lõpuni välja pingutama, sest nägime tagant kahte meest tulemas. Kuna ma aimasin, et olen sprindis parem, julgesin asja finiši peale jätta.»

«Kui Mihkel Ülenurmes ründas, olin ise ise juba pikalt mõelnud, kus rünnata ning kogemuse pealt teadsin, et praegu on hea koht kaasa minna,» kommenteeris teiseks tulnud Alo Jakin.

Mihkel Räim läbis distantsi ajaga 02:39:28. Alo Jakin sai kirja võitjaga sama aja ning kolmanda koha saanud Lauri Tamm kaotas esimestele kolm sekundit.

Naiste parim oli ajaga 02:41:32 Elisabeth Ebras, kes edestas grupifinišis sekundiga leedulanna Akvilė Gedraitytė. Samuti kaotas võitjale vaid ühe sekundi kolmanda koha saanud poolatar Tamara Szalinska.

«Väga hea meel on kodus võita,» ütles Ebras. «Eesmärk oli sõidu vältel suures pundis sees püsida, et lõpus võimalikult heal positsioonil olla ning see õnnestus,» lisas naiste parim.

Kokku osales 43. Tartu rattaralli sõitudel üle 5000 ratturi. Virtuaalsõidud kestavad veel 2. juunini.

Tagasi üles