FOTOD Eestlased saavutasid velotuuril kolmikvõidu

Tartu Postimees
Copy

Tour of Estonia Tartu GP etapp sõideti 10,3 kilomeetri pikkusel linnaringil, mida profiratturid läbisid 16 korda (164,8 km). Võimsas finišiheitluses oli eestlane Siim Kiskonen esimene ning kindlustas sellega ka võidu velotuuri üldarvestuses.

Mitu korda said eest ära erinevad suuremad jooksikutegrupid, kuid kedagi pikema vahega ära ei lastud. Finišisirgel oli näha, et viis ratturit on teistest väikese vahega ees. Väikesest pundist sprintis end lõpusirgel esimeseks Siim Kiskonen (Votas Tartu-2024 BY CCN), kellele järgnesid Eesti rahvuskoondise esindajad Karl Patrick Lauk ning Rait Ärm.

«Sõit polnud kontrolli all ja äraminekuid oli väga palju. Mõnes olin sees ja mõnes polnud, aga õnneks õiges minekus olin ma sees,» selgitab Kiskonen. «Eestis võtta profivõit on kindlasti väga eriline tunne,» lisab ta.

Eestlased Siim Kiskonen, Karl Patrick Lauk ja Rait Ärm saavutasid Tour of Estonial kolmikvõidu.
Eestlased Siim Kiskonen, Karl Patrick Lauk ja Rait Ärm saavutasid Tour of Estonial kolmikvõidu. Foto: Aldis Toome

Teise koha Tour of Estonial sai Tartu etapi teisena lõpetanud Karl Patrick Lauk, kelle vahe üldvõitja Kiskoneniga oli üks sekund. Lauk on varaem kaks korda võitnud Tour of Estonia, aastatel 2017 ja 2021. Kolmanda koha sai Tour of Estonial Rait Ärm, kes lõpetas ühtlasi tänase etapi kolmandana. Tema vahe Karl Patrick Lauguga oli kolm sekundit.

Võistkondlikus arvestuses saavutas esikoha profiklubi Uno-X Mobility. Mägedekuninga tiitli sai Rootsi rahvuskoondise esindaja Lukas Vernersson. Parim noor rattur oli lätlane Karlis Klismets (Energus Cycling Team). Kõige aktiivsema ratturi särgi sai Eesti koondise esindaja Karl Patrick Lauk. Velotuuri liidrisärgi sai selga Siim Kiskonen (Votas Tartu-2024 BY CCN).

Märksõnad

Tagasi üles