Eesti velotuuri naistesõidu võit läks Norra

Tartu Postimees
Copy
Ladies Tour of Estonia finišis esimene norrakas Eline Van Rooijen, teine leedukas Olivija Baleišyte ja kolmandal kohal eestlane Laura Lizette Sander.
Ladies Tour of Estonia finišis esimene norrakas Eline Van Rooijen, teine leedukas Olivija Baleišyte ja kolmandal kohal eestlane Laura Lizette Sander. Foto: Aldis Toome

Ladies Tour of Estonia ehk Eesti velotuuri naistesõidu võitis tugevas finišiheitluses Norra profiklubi Coop-Repsoli esindaja Eline van Rooijen. Talle järgnesid Leedu koondisest Olivija Baleišyte ning Eesti koondise esindaja Laura Lizette Sander.

Tänasel Ladies Tour of Estonial tehti mitu äraminekukatset. Kruusalõigul said pelotonilt eest ära Eesti rahvuskoondise esindaja Laura Lizette Sander ning Norra profiklubi Coop-Repsoli esindaja Magdalene Lind. See äraminekukatse ei õnnestunud ning õige pea proovisid eest ära saada Kristel Sandra Soonik (Eesti rahvuskoondis), Stina Kagevi (Coop-Repsol) and Julia Börgström (Rootsi rahvuskoondis). Ka see äraminekukatse luhtus.

Kui naised jõudsid linnaringidele, sai esimesel Lossi tänava tõusul väikese vahe sisse Eesti koondise esindaja Elisabeth Ebras. Vahe oli väike ning enne finišit püüti Ebras kinni.

Tugevas finišiheitluses näitas kõige paremat jalga Norra profiklubi Coop-Repsoli rattur Eline van Rooijen. «Sõit oli raske, aga kontrollisime seda ja tegime tiimiga head tööd. Linnaringidel oli väga raske ja alles mõned sekundid enne finishijoont sain aru, et võin selle sõidu võita. Olen väga rahul,» selgitas Rooijen.

Teisena tuli üle finišijoone Leedu koondise rattur Olivija Baleišyte ning kolmandana eestlanna Laura Lizette Sander. «Kahju, et esialgse rünnakuga rootslanna kaasa ei tulnud, aga üldjoontes võib rahule jääda. Tiim oli täna tubli,» nentis Sander.

Parim noorrattur oli samuti Laura Lizette Sander.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles