Esimene Tartu Idaringtee leping sai allkirjad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee.
Idaringtee. Foto: Graafika: TPM

Tartu abilinnapea Raimond Tamm andis teada, et eile sai allkirjad Idaringtee teise ehituslõigu ehitusjärelevalve leping Teede Tehnokeskusega. Ehituslõik ulatub Tartu vangla juurest Lammi teeni ja hõlmab ka Ringtee silda.

Selle ehitusala ehitamise ja projekteerimise leping on kavas allkirjastada 18. aprillil. Ühispakkumise tegid Tref, Teede REV-2, Lemminkäinen Eesti, K-Most, Toner-Projekt ning ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo.

Idaringtee esimese ehitusalaga Võru tänavast vanglani on aga keerulised lood. Tamm ütles, et vajab otsustamist, mis saab ehitusjärelevalve lepingust, sest pole ehitajat, kelle tegevuse üle valvata.

Ehitushanke võitnud Nor­deconilt saabus eile linnavalitsusele kiri, kus ehitusfirma veel kord kinnitas, et ei pea võimalikuks linnaga lepingut sõlmida.

Nordecon nimetas ka arusaamatuks linnavalitsuse läinud nädalal esitatud väidet, justkui oleks hankelepingu vorminõue täidetud, kui ühelt poolt on olemas pakkuja allkirjastatud kirjalik pakkumine ning teiselt poolt hankija allkirjastatud kirjalik nõustumus.

Nordecon põhjendab, et riigihangete seaduse järgi peab hankija sõlmima kirjaliku lepingu, kui selle maksumus ilma käibemaksuta on vähemalt 10 000 eurot.

Pealegi, vastavalt võlaõigusseadusele, kui seaduse järgi tuleb leping sõlmida teatud vormis, ei loeta lepingut sõlmituks enne, kui lepingule on antud ettenähtud vorm.

«Täiendavalt peame märkima, et vastavalt riigihangete seadusele on hankemenetlus lõppenud kõigi pakkumuste jõusoleku tähtaja lõppemisega,» lõpetab Nordecon kirja.

Tamm ütles, et ilmselt vajab lähiajal otsustamist, mis Idaringtee esimese lõigu ehitushankega edasi saab, sest Nordeconi vastu tahtmist ehitama sundimine ei anna ilmselt head tulemust.

Raimond Tamm lisas, et Tartu linn jääb endale kindlaks ja on seisukohal, et hankeleping Nor­de­coniga on sõlmitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles