Maailmakuulus Ain Anger toob mängulise ooperi lavale, kus ta teenis elu esimese braavohüüde

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ain Anger lavastuses «Mängime «Võluflööti»» vana Papageno rollis.
Ain Anger lavastuses «Mängime «Võluflööti»» vana Papageno rollis. Foto: Rene Jakobson

Juuni alguses tuleb Vanemuise väikeses majas publiku ette ooper «Mängime «Võluflööti»», mis tuli esimest korda lavale kevadel 2022 Kuressaare kultuurikeskuses maailmakuulsa bassi Ain Angeri kunstilisel juhtimisel. Wolfgang Amadeus Mozarti «Võluflöödi» lustliku lühilavastuse etendamise taga ei ole teater, vaid on MTÜ Ooperiga Söbraks.

Miks oli tarvis «Võluflööt» lühemaks lavastada? Angeri tähelepanekute järgi peetakse ooperit sageli elitaarseks ja keeruliseks ning seepärast on palju neid, kes ooperietendusele vabatahtlikult ei kipu. Kuigi eelkõige on Ooperiga Söbraks oma tegevuse suunanud noortele, on etendustele oodatud tegelikult igaüks. «Julgustan väga eri vanuses inimesi selle žanriga lähemat tutvust tegema!» lisas ta.

Ooperiklassikasse kuuluva teosega aitab tutvust paremini teha asjaolu, et seda esitatakse eesti keeles. ««Mängime «Võluflööti»» tekstid on loonud armastatud kirjanik Leelo Tungal,» ütles Anger. «Lisaks on suur rõõm, et etendused Vanemuise väikeses majas saavad toimuma aastal, mil Tartu kannab kultuuripealinna tiitlit.»

Tagasi üles