Suurel kiirusel Tasku keskusse paiskunud autojuht jääb karistuseta (9)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Volkswagen Transporterit juhtinud mees paiskus mullu 15. novembri hilisõhtul Tartu kesklinnas suurel kiirusel läbi teepiirde Tasku keskuse poodi sisse. Nüüd on selgunud, et ta polnud selle teo toimepanemise hetkel süüdiv.
Volkswagen Transporterit juhtinud mees paiskus mullu 15. novembri hilisõhtul Tartu kesklinnas suurel kiirusel läbi teepiirde Tasku keskuse poodi sisse. Nüüd on selgunud, et ta polnud selle teo toimepanemise hetkel süüdiv. Foto: Jürgen Puistaja

Tartu südalinnas mullu novembris suurel kiirusel kaubikuga vastu Tasku keskuse seina paiskunud autojuht ei saa karistada, sest ilmnes, et ta ei andnud avarii põhjustamise hetkel endale oma tegudest aru. Pärast uurimist ja ekspertiisi on selge seegi, et avarii põhjustanud mehele jääb juhtimisõigus alles.

Teekaameratest oli näha, et auto kihutas suurel kiirusel läbi linna juba Maarjamõisa ristist peale, auto kiiruseks kaamerate järgi hinnati üle 150 kilomeetri tunnis. Avariis sai viga vaid nüüd 41-aastane autojuht ise, napilt pääses suurest õnnetusest sündmuskohast paarkümmend meetrit eemal lapsevankriga jalutanud pere.

Koristus- ja parandustööd Tasku kaubanduskeskuses avariile järgnenud päeval.
Koristus- ja parandustööd Tasku kaubanduskeskuses avariile järgnenud päeval. Foto: Kristjan Teedema
Tagasi üles