Kalmuküünal põhjustas Elva surnuaias põlengu

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Elva kalmistul tekkis küünlast tulekahju, mille kustutas kalmistuvaht.
Elva kalmistul tekkis küünlast tulekahju, mille kustutas kalmistuvaht. Foto: Erakogu

Täna pealelõunal Elva kalmistul kalmuküünlast alguse saanud lokaalse põlenguga seoses paneb Elva vallavalitsus inimestele südamele, et kuivade ilmadega tuleb kalmistul viibides ettevaatlikult suhtuda nii suitsetamisse kui ka veenduda, et hauale jäetud kalmuküünal ei kujutaks endast ohtu.

Pealelõunal Elva kalmistul kalmuküünlast alguse saanud lokaalset põlengut märkas surnuaias viibinud kodanik, kes kaasas tulekahju kustutamisse ka kalmistuvahi.

Elva vallamajandusosakonna juhataja Hegri Naruski sõnul on praeguste ilmadega tulealtid nii männimetsale kohane okastega kaetud maastik kui ka haudadele asetatud pärjad ja kunstlilled.

Kalmuküünla puhul tuleb veenduda nii selles, et süüdatud küünla kork oleks tugevasti kinnitatud, kui ka selles, et tuul ei puhuks põlevat küünalt pikali, õpetas Narusk. Lisaks tuleb küünla lähiümbrus puhastada põlevmaterjalist, nagu käbid, okkad ja sammal, ning hoida küünla lähedusest eemal kergesti süttivad dekoratsioonid. «Isegi kui hauaplatsilt alguse saanud tuli saadakse kiiresti pidama ja see ei jõua ühegi puuni, on põlenud hauaplats kurb vaatepilt seal puhkava lähedastele.»

Tagasi üles