Botaanikaaed ootab huvilisi aiapäevale

Tartu Postimees
Copy
Ungari tüümian.
Ungari tüümian. Foto: Katrin Mäeots

Tartu ülikooli botaanikaaed korraldab 1. juunil traditsioonilise aiapäeva, kus külastajad saavad tutvuda põnevate taimedega ning leida oma aeda uusi lemmikuid. Selleaastasel aiapäeval on huvilistel võimalus kuulata Toivo Niibergi loengut «Söödavad ja ravivad õied».

Kevadised aiatööd on täies hoos, seega on hea aeg saada teada uusimatest taimetrendidest, saada nõu aiapidamise kohta ning leida oma aeda uusi taimi.

Järjekordne taimesõprade kokkutulek toimub botaanikaaias laupäeval, 1. juunil kell 10–15.

Aiapäeval kell 11 on huvilistel võimalik kuulata loengut «Söödavad ja ravivad õied», kus Toivo Niibergi räägib sellest, milliseid õisi kasutatakse ka söögi tarbeks. Aiapäeval on ka võimalik kaasa osta Niibergi raamatuid.

Aiapäeval müüvad taimi mitmed taimekasvatajad. Sel korral on kohal Asu talu, Boreal Garden, Elise Aed, Ellen Rajatalu, Enno talu, Haideaed, Helga taimeaed, Helle Treier, Kaevandi Aed, Karin Haav, Künka taimeaed, Leanne Aed ja Kodu, Nõo aiaäri, Nõrga talu, Mädapea mõis, Rebase talu puukool, Riho Teras, Risttee talu taimeaed, Signe Lilled, Sommerista aed, Sulev Savisaar, Valgeanso talu ja Viktors Goba.

Sissepääs aiapäevale on tasuta. Samuti saab käia botaanikaaia kasvuhooneis ja uudistada uut näitust «Hiiumaa imelised ülased», kus saab tutvuda Hiiumaa loodusest leitud kollase ülase ja võsaülase vormidega. Kasvuhoonete ja näituse külastamine on botaanikaaia piletiga.

Tagasi üles