Kuue tartlase ettepanekud Süku kohta läksid tehnilise rikke tõttu kaotsi

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Süku võidutöö «Paabel» eskiislahendus linnulennult, praegu maja alles planeeritakse ja projekteeritakse. Süku loodetakse pidulikult avada 2029. aastal.
Süku võidutöö «Paabel» eskiislahendus linnulennult, praegu maja alles planeeritakse ja projekteeritakse. Süku loodetakse pidulikult avada 2029. aastal. Foto: 3+1 arhitektid

Tartu südalinna kultuurikeskuse (Süku) detailplaneeringu eskiislahenduse avalikud arutelud algasid. Linnavalitsuse esindajate kohtumine rahvaga möödus suuremas osas rahulikult, aga oli ka mõni tulisem punkt.

Südalinna kultuurikeskuse (Süku) detailplaneeringu eskiislahenduse avaliku väljapaneku ajal laekus linnavalitsusele ligi 70 ettepanekut, millest mõni oli aga läinud kaduma. Avaliku arutelu alguses vabandas Tartu abilinnapea Elo Kiivet, et kuue inimese ettepanekud olid tehnilise tõrke tõttu läinud kaotsi ja leiti üles alles arutelule eelnenud päeval, nii et vastused saadeti välja küll kiiresti, aga alles arutelupäeval.

Kuigi linnavalitsus jõudis neile enne ürituse algust siiski vastata, kutsutakse need tartlased avalikule arutelule ka 11. juunil. «Eesmärk on anda neile rohkem aega vastusega tutvumiseks ja aruteluks valmistumiseks,» selgitas Kiivet.

Tagasi üles