Musta Kasti etendus tutvustab Tartu valmivat arengukava

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Arengukava tutvustuspäeva üheks kohtumispaigaks on Turu silla Annelinna poolne ots, kus teemaks on heaolu ja kogukond.
Arengukava tutvustuspäeva üheks kohtumispaigaks on Turu silla Annelinna poolne ots, kus teemaks on heaolu ja kogukond. Foto: Kristjan Teedema

13. juunil toimub linna ja Musta Kasti koostöös Tartu arengukava 2025–2035 tutvustuspäev. Praegu koostamisel oleva arengudokumendi paremaks mõistmiseks võetakse appi lavastuslikud elemendid ja kutsutakse kaasa rääkima kogu linnarahvast.

Lisaks tavapärasele arengukava ja eelarvestrateegia avalikule väljapanekule korraldab linnavalitsus seekord eraldi tutvustuspäeva, kus kõigil on võimalik arengukava sisuga tutvuda vabas ja inspireerivas vormis. Selleks on 13. juunil avatud viis kohtumispaika ehk tugijaama eri arengusuundadega tutvumiseks ning kolmel korral saab näha linna arengukava tutvustavat etendust. Soovituslik on koguneda meelepärast teemat käsitlevasse tugijaama vähemalt 30 minutit enne etenduse algust. Alexela loomelavale, kus toimub arengukava lavastuslik tutvustus, liigutakse kohtumispaikadest üheskoos.

Mitmele poole linna paigutatud kohtumispaikades saab tutvuda arengukava põhiliste suundadega, küsida küsimusi, arutada sisu üle ning teha ettepanekud. Tugijaamad on avatud kell 11–20.50 ja neisse võib sisse astuda kogu päeva jooksul. Lavastus «Visioonid rambivalguses» on informatiivne ja meelelahutuslik tõlgendus arengukavast, selle autoriks on Musta Kasti näitleja Kaarel Targo. «Visioone rambivalguses» mängitakse kolm korda päevas (kell 13, 17 ja 21).

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et uue arengukavaga tuttavaks saamine ning selles püstitatud sihtide poole liikumine on oluline nii linnavalitsusele kui ka tartlastele laiemalt. «Oleme arengudokumendi koostamisse kaasanud väga palju partnereid ka väljastpoolt linnavalitsust ning küsinud korduvalt linnaelanike arvamust. See on hea näide avatud valitsemisest ja tutvustuspäeval saame taas linna inimestele lähemale tuua – rääkida oma linnast ja selle tulevikust,» sõnas Klaas.

Lavastaja Kaarel Targo meelest tõstab Tartu arengukava tutvustuspäev suhtlemise au sisse. «Paigutame linnaruumi viis väikest tugijaama, mis võiksid antiiksete foorumite eeskujul pakkuda kõigile kodanikele sõnaõigust. Linlasi tervitavad seal Musta Kasti näitlejad, kes aitavad mõtte käima lükata ja hoiavad seda vajadusel laiali valgumast. Arengukava lavastuslikus esitluses – «Visioonid rambivalguses» – vaatleme, mis juhtub siis, kui kuus väga erineva nägemusega inimest püüavad arengukava juppideks lahti võtta ning seejärel tagasi kokku panna. Loodetavasti saab natuke naerda ja kui eriti hästi läheb, saame lõpuks kõik natuke paremini aru, mis see arengukava üldsegi on ja kuidas see just selliseks on kujunenud,» rääkis Targo.

Tartu arengukava 2025–2035 on koostatud linnavalitsuse, ekspertide ja linlaste koostöös. Aasta tagasi peeti visioonikonverents, kus koguti osalejatelt ja esinejatelt mõtteid. Nüüd on jõutud etappi, kus kõikidel on veel kord võimalik ettepanekuid teha ja kaasa rääkida Tartu linna arengu kujundamisel. Tartu linnavalitsus saatis eile arengukava ja eelarvestrateegia volikogule, kes omakorda saab teha otsuse arengukava avalikule väljapanekule saatmiseks.

Tartu arengukavaga 2025–2035 saab detailselt tutvuda avalikul väljapaneku ajal, selle kuulutab välja linnavolikogu. Uus arengudokument soovitakse kinnitada 2024. aasta sügisel.

13. juuni päevakava

Viis kohtumispaika on avatud kell 11–20.50.

  • Turu silla Annelinna poolses otsa juures. Heaolu ja kogukond
  • Kaubamaja ees. Linnaruum.
  • Lodjakoja kõrval. Keskkond.
  • Tartu ülikooli raamatukogu ees. Haridus ja kultuur.
  • Atlantise maja ees. Innovatsioon ja ettevõtlus.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kõik sündmused on osalejatele tasuta.

Vaata lisaks Tartu kodulehelt ja Facebookist.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles