Kliinikumi preemia pälvis laste allergoloog Kaja Julge

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kliiikumi preemia tänavube laureaat doktor Kaja Julge
Kliiikumi preemia tänavube laureaat doktor Kaja Julge Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Tartu ülikooli kliinikumi preemia tänavune laureaat on dr Kaja Julge, kelle elutöö on olnud allergoloogia arendamine nii TÜ kliinikumis kui ka Eestis tervikuna.

Kliinikumi preemia komisjoni esimehe, Tartu ülikooli kliinikumi ravijuhi dr Liis Salumäe sõnul tõstis komisjon esile kliinikumi lastekliiniku laste ja noorukite allergiahaiguste keskuses töötava dr Kaja Julge panust nii laste allergoloogiasse kui ka noorte arstide väljaõppesse. «1996. aastast kliinikumis laste allergoloogina töötav dr Julge on tuntud ja tunnustatud patsientide poolt nii kodu- kui ka välismaal. Lisaks sellele on ta olnud suureks toeks oma nõuannetega kolleegidele,» tutvustas dr Salumäe.

Kaja Julge lõpetas Tartu ülikooli arstiteaduskonna 1981. aastal, seejärel 1995. aastal aspirantuuri ja doktorantuuri Tartu ülikoolis ja Linköpingi ülikoolis, lisaks 2003. aastal järeldoktorantuuri Linköpingi ülikoolis ja Karolinska instituudis. Alates 1983. aastast hakkas ta arstitudengitele pediaatriat õpetama, tehes seda siiani pühendumusega. Pärast ülikooli lõpetamist asus ta 1996. aastal tööle lastearsti ja allergoloogina ning on jätkanud seda tööd täini Tartu ülikooli kliinikumis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles