Draamateater tuli tartlastele külla

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
«Rahamaa» esimene lavaproov Tartu Kammivabrikus, kus lavastus 6. juunil esietendub.
«Rahamaa» esimene lavaproov Tartu Kammivabrikus, kus lavastus 6. juunil esietendub. Foto: Heikki Leis

Sel nädalal võib Draamateatrit Tartus kohata pea igal sammul – Vanemuise suures majas toimuvad veel täna ja homme «Lehman Brothersi» külalisetendused, väikeses majas mängitakse samal ajal «Café Théâtrali», Kammivabrikus algasid aga täie hooga selle suve ühe suurema teatriprojekti «Rahamaa» lavaproovid.

Terve nädala vältel töötas kokku 80 inimest selle nimel, et viiest rekatäiest tehnikast Kammivabriku tehasehoones üles ehitada «Rahamaa» mastaapne ja tehniliselt keerukas lava ning 550-kohaline publikutribüün.

Lavastuse kunstnik Kristjan Suits sõnas, et «Rahamaa» lava on midagi sellist, mida endise filmikunstnikuna on ta igatsenud teha. «Mul on olnud soov teha midagi filmilikku, segada laval teatrit ja filmi ning nüüd tekkis see võimalus. See lavakujundus on dünaamiline, aga ka keeruline. Kui mastaabilt kuulub «Rahamaa» kujundus kolme kõige suurema hulka, siis tehniliselt on see kindlasti kõige keerulisem lava, mida olen teinud,» kirjeldas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles