Algklassipoiss näitas maratonil täiskasvanutele kandu

Copy
Sportlik perekond: maastikumaratonil väga hea tulemuse teinud Henriko Gregor Mägi (vasakul), tema vend Henriko Roger ning ema Heidi Mägi ja isa Leonid Luptov.
Sportlik perekond: maastikumaratonil väga hea tulemuse teinud Henriko Gregor Mägi (vasakul), tema vend Henriko Roger ning ema Heidi Mägi ja isa Leonid Luptov. Foto: Tanel Krigulson

Mai teisel pühapäeval peetud Tartu maastikumaratoni 10-kilomeetrisel jooksul osales ligi 900 inimest, kelle hulgas oli arvukalt ka päris noori. Kiireim neist oli mõni kuu tagasi 11-aastaseks saanud Henriko Gregor Mägi, kes läbis distantsi ajaga 44:54, saavutades sellega üldarvestuses 35. koha.

Henriko Gregor Mägi käib Kuressaare Nooruse kooli neljandas klassis, õpib neljadele-viitele ning leiab aega, et olla füüsiliselt aktiivne. Ta on pärit sportlikust perekonnast: ema hakkas pandeemia ajal jooksma ja isa on hoidnud end alati vormis. Suurepärase tulemuse tegi maastikumaratonil ka vend Hendriko Roger, kes kõigest üheksa-aastasena saavutas 10 km distantsil tulemuse 50:28, tõestades sellega, et astub vanema venna jälgedes. Poisid lähevad peagi uuesti rajale, sest 2. juunil on planeeritud Naissaare ja 9. juunil Peetri jooks.

Peale jooksmise tegeleb Henriko Gregor meelsasti teiste spordialadega, näiteks on ta kolmandast eluaastast mänginud jalgpalli. Vennad Henriko Gregor ja Hendriko Roger harrastavad isa juhendusel ka ujumist, kusjuures sel alal on noorem vend vanemast parem. Vendadel on plaan teha suvel Barrakuuda sukeldumisklubis sukeldumispaberid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles