Kas Puškini nimi jääb kooli eestistamisele jalgu?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Puškini kooli direktor Alina Braziulene Stanislav Netšvolodovi modelleeritud Aleksander Puškini büsti juures kooli fuajees. Suur küsimus on, mis saab eestikeelsele õppele ülemineku käigus kooli nimeks.
Puškini kooli direktor Alina Braziulene Stanislav Netšvolodovi modelleeritud Aleksander Puškini büsti juures kooli fuajees. Suur küsimus on, mis saab eestikeelsele õppele ülemineku käigus kooli nimeks. Foto: Margus Ansu

Viimased kümme aastat Vene luuletaja Aleksandr Puškini nime kandev kool Uuel tänaval teeb suuri pingutusi täielikult eestikeelsele õppele üleminekul ja kooli direktori Alina Braziulene kinnitusel ongi uuest õppeaastast kõik tunnid eesti keeles.

Erandiks vene keele ja kultuuri õpe, ukraina keele ja kultuuri õpe ning inglise keel. Ning veel ühe erandina on kaalumisel vene õppekeele jätmine hariduslike erivajadustega lastele.

Ajalooliselt vene kool või vene emakeelega laste kool on juba nüüd valmis vastu võtma ümbruskonnas elavaid eesti lapsi, aga nad ei tule. Koolis on 603 õpilast ja neist vaid kolm on eesti kodukeelega peredest – nende vanemad väärtustavad lastel vene keele oskust.

Tagasi üles