Linn alustab Puiestee tänava viimase lõigu rekonstrueerimist

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Puiestee tänava viimane lõik läheb juunis remonti.
Puiestee tänava viimane lõik läheb juunis remonti. Foto: Lilian Lukka

Juunis algavad rekonstrueerimistööd Puiestee tänava Roosi ja Jaama tänava vahelises lõigus, kuhu rajatakse sõiduteest eraldatud jalgratta- ja jalgteed, uus fooriristmik ning ehitatakse välja Raatuse tänava pikendus.

Algavad tööd on jätkuks varasemale Narva maantee ja Roosi tänava vahel tänavalõigu uuendamisele. Tööde lõppedes novembris saab Puiestee tänav terviklikult renoveeritud.

«Praegu on Puiestee tänav väga oluline transiittänav, kuid sel aastal valmiva Põhja puiestee ja Muuseumi tee ühenduse ning tulevikus linna ümbritseva ringtee valmimise tulemusena väheneb seal tuntavalt transiitliikluse osakaal. Seetõttu kujuneb ümberehitatavast tänavalõigust edaspidi kohalik jaotustänav,» selgitas Tartu abilinnapea Raimond Tamm. «Kõnniteede ja rattateede väljaehitamine muudab kergliiklejate liikumise praegusega võrreldes märksa ohutumaks ja mugavamaks ning Tartu rattateede põhivõrk saab olulise täienduse.»

Rekonstrueerimistöid alustatakse vee-, kanalisatsiooni- ja sajuveetorustiku ning teiste tehnovõrkude rajamisega. Seejärel uuendatakse sõiduteekate ja äärekivid ning mõlemale poole teed ehitatakse välja jalgratta- ja kõnniteed. Puiestee tn 110a garaažide juures kulgeb uus kergliiklustee garaažide tagant.

Puiestee-Raatuse ristmikule tuleb foor, välja ehitatakse Raatuse tänava pikendus kuni Puiestee 112a kinnistu juurdepääsuteeni. Puiestee ja Raatuse tänava ristmikule lisandub eraldi vasakpöörderada. Tänaval korrastatakse ja täiendatakse haljastust. Olemasolev pärnaallee säilitatakse, lisaks säilitatakse Puiestee 95e kinnistul paiknev tamm, mis on III kategooria kaitstav loodusmälestis. Puiestee 112a hoone ette rajatakse väike haljasala, kuhu tuleb erinevat madal- ja kõrghaljastust. Puiestee 112a  ja 116 kinnistute juurde rajatakse uued tugimüürid.

Ehitatakse välja uued bussitaskud ning markeeritakse olemasolevad ja uued ülekäigurajad. Puiestee tänavale paigaldatakse seitse uut pinki ja prügikasti ning kümme jalgrattahoiukohta ja uuendatakse tänavavalgustus.

Puiestee tänava rekonstrueerimise hankel tunnistas linnavalitsus edukaks ASi Tref pakkumuse kogumaksumusega 2,42 miljonit eurot.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles