Autohankel kaalub sääst üles keskkonnahoiu

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Mõned Tartu sotsiaalabiosakonna vanad elektriautod on leidnud uue rolli rakenduslikus kolledžis õppevahenditena.
Mõned Tartu sotsiaalabiosakonna vanad elektriautod on leidnud uue rolli rakenduslikus kolledžis õppevahenditena. Foto: Margus Ansu

Tartu sotsiaaltöötajate kasutuses olnud üheksast elektriautost viis on omadega õhtul ja linnavalitsus plaanib asemele rentida viis sõidukit, mille puhul ei kirjutata ette, et need peaksid tingimata elektri jõul töötama.

Tartu abilinnapea Mihkel Lees selgitas, et sotsiaal- ja tervishoiuosakonna kasutuses on tosin aastat tagasi saadud Mitsubishi i-MiEV elektrisõidukitest veel neli töökorras. Kolm on juba maha kantud ja kaks kantakse maha lähiajal, sest nende remont on olnud järjest kulukam.

Ühe sõiduki remondi hinnapakkumused on olnud vahemikul 4500–26 000 eurot, on kirjas volikogule esitatud õiendis. Seal on ka märgitud, et pikemate vahemaade läbimiseks (sotsiaalteenuseid saavate inimeste külastamine üle Eesti hooldekodudes, asenduskodudes) kasutavad teenistujad osakonna bensiinimootoriga autot ja isiklikke autosid, kuna elektriautode töökindlus on väike.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles