Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Juhtkiri Leppida ei saa (2)

Copy
Eakate juhtide liiklusõnnetustesse sattumine tekitab sageli palju küsimusi. Pildil Audi, millega eakas juht sõitis vastu laternaposti, ise ta kokkupõrkes viga ei saanud.
Eakate juhtide liiklusõnnetustesse sattumine tekitab sageli palju küsimusi. Pildil Audi, millega eakas juht sõitis vastu laternaposti, ise ta kokkupõrkes viga ei saanud. Foto: Urmas Luik

Kogu Eestit vapustas mullu mais liiklusõnnetus, kus 83-aastane mees sõitis Tartus ülekäigurajal otsa teed ületanud noorele naisele ja tema kaheksakuusele pojale, kes mõni päev hiljem vigastustesse suri. Uus vapustus tuli nüüd, aasta hiljem, kui selgus, et juhti ei saa temal nüüdseks diagnoositud dementsuse tõttu karistada.

Kui tahame õiglast karistust, siis haiget inimest seaduse järgi karistada ei saa, ütles intervjuus prokurör Kairi Kaldoja. Ta viitas, et piir, kus õiglusesoov läheb üle kättemaksuihaks, on mõne juhtumi puhul õhuke.

Kui me aga traagiliselt üksikjuhtumilt läheme üldistusele, selgub, et meil ei saa olla vähimatki kindlust, et seesugune õnnetus kaunis sarnastel asjaoludel uuesti ei kordu: kehtiva juhiloa ja kehtiva tervisetõendiga vaimselt haige (vanur) tuhisemas inimestele otsa või vastu puud.

Tagasi üles