Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Veiki Ojaperv: asi ei ole viies euros

Copy
Veiki Ojaperv
Veiki Ojaperv Foto: Signe Oidekivi

Teisipäeval lõppes esinejatel võimalus end kirja panna kuu aja pärast toimuva Tartu suure laulupeo supi söömiseks. Tänavu tuleb igal soovijal selle eest välja käia viis eurot ning see on pannud õhku ahmima nii koolijuhte kui mitmete teiste suurürituste eestvedajaid.

Küsimus ei ole viies euros, vajadusel suudab selle välja käia peaaegu igaüks. Küll aga selles, mis mulje sellise raha küsimine sellisel üritusel jätab. Jah, lauljatele on laulupeol osalemine tasuta, kuid see «tasuta» on suure tärniga. Meenutagem, et lauljad ja muusikud on aastaid hingega oma hobi juures olnud, kulutanud aega, maksnud koorimaksu ja paljud ilmselt ka raha kütuse peale, et proovides käia.

Lisaks on oma osa nõudnud etteasteks vajalikud riided. Paljud neist tublidest inimestest pingutavad praegu igast vabast momendist maksimumi välja, et lauluproovi jõuda – ikka selle nimel, et Euroopa kultuuripealinna programmi kuuluv kontsert ideaalselt õnnestuks. Ja nad laulavad ju publikule, kes maksab selle ilu nautimise eest üpris krõbedat hinda (20–55 eurot).

Tagasi üles