Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Euroopa eksperdid kogunevad kultuuripealinna edendama seksuaalteadlikkust

Copy
14.05.2024, Tartu
Raekoja platsile kerkib Tartu 2024 tähtsündmuse "Suudlev Tartu" lava 
Foto Margus Ansu, Tartu Postimees
14.05.2024, Tartu Raekoja platsile kerkib Tartu 2024 tähtsündmuse "Suudlev Tartu" lava Foto Margus Ansu, Tartu Postimees Foto: Margus Ansu

Kultuuripealinna võõrustab reedel Eesti Rahva Muuseumis seksuaalhariduse konverentsil «Esimene suudlus» üle saja rahvusvahelise eksperdi. Valdkonna spetsialistid arutlevad Eesti ja Euroopa inimeseõpetuse suundadel ning jagavad parimaid õppepraktikaid. 

Konverentsil osalejad saavad muu hulgas ülevaate noorte ootustest seksuaalharidusele ning erinevatest võimalustest, kuidas selliseid teemasid noortega tänapäevaselt käsitleda. Muu seas saab kogeda VR-lahendust «Armastuse emotsioonid», osaleda e-viktoriinil ja orgasmilabori töötoas.

«Noorte kogemused on üle Eesti väga erinevad. Koolides on eesrindlikke spetsialiste, kes laialdaselt arutavad seksuaaltervise teemasid, kuid ka neid, kes praktiliselt üldse mitte,» rääkis haridusprogrammi projektijuht Kristel Jakobson-Pallo. Tema sõnul on oluline kaasata asjaosalisi, kes noorega ühel või teisel moel kokku puutuvad. Selleks, et leida viise, kuidas senisest paremini tänapäeva noorte ootustele vastata ja neid toetada eneseks kujunemise protsessis.

Tagasi üles