Linnapea: toitlustus- või osalustasu maakondlikel laulupidudel on üsna tavaline

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viimati pakkus AS Toidutorn Tartu laulupeol esinejatele suppi 2019. aastal.
Viimati pakkus AS Toidutorn Tartu laulupeol esinejatele suppi 2019. aastal. Foto: Erakogu

Juba kuu aja pärast Tartus algaval laulu- ja tantsupeol tasuta lõunaid ei pakuta ning osalejatel tuleb supi eest välja käia viis eurot. Tartu kesklinna söögikohtades saab supi tunduvalt odavamalt, aga nii peokorraldajad kui ka Tartu linnapea Urmas Klaas soolase hinnaga laulupeosupis probleemi ei näe. 

 

 

 

 

Laulupeo korraldusmeeskond tegi otsuse toitlustamise eest raha küsida möödunud aastal ning mullu sügisel saadeti kooli- ja koorijuhtidele sellekohane teave ka välja. «Põhiline põhjus hinna kehtestamisel on toidu raiskamise vähendamine,» selgitas laulupidu korraldava Tiigi seltsimaja direktor Maarja Liba.

Laulupeol osaleb umbes 10 000 esinejat, kellest pea pooled on avaldanud soovi suppi süüa. Hiljuti lõppes toitlustaja leidmiseks riigihange, millel osutus parimaks Tartus tegutsev AS Toidutorn 20 264-eurose pakkumusega. Selle raha eest keedavad Toidutorni kokad kohapeal väliköögis suppi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles