ID-kaartide koodisüsteem tõrgub (4)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
ID-kaartidele uute PIN-koodide saamine polnud kolmapäeval süsteemitõrke tõttu võimalik. Foto on illustratiivne.
ID-kaartidele uute PIN-koodide saamine polnud kolmapäeval süsteemitõrke tõttu võimalik. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Tartu lähistel elav naine käis kaks päeva järjest ülikoolilinna politseijaoskonnas endale uusi ID-kaardi koode taotlemas, kuid pidi pärast pikka ootamist tühjade pihkudega lahkuma.

Naine märkis, et mobiiliga saab politsei kodulehel küll klienditeeninduse järjekorranumbri võtta, kuid sellest pole mingit kasu olnud, sest kahel päeval järjest, teisipäeval ja kolmapäeval, on ta pärast tunnist ootamist pidanud tööle tagasi minema. PIN-koode ta aga ei saanud, ehkki ID-kaart on igale eestlasele kohustuslik ja igapäevasteks toimetusteks hädavajalik.

«Mina võin ju homme jälle proovida ja tund aega oma päevast selle alla magama panna, aga mida teevad need inimesed, kellel ei ole oma autot ja kes peavad Tartu politseijaoskonda tulema kuskilt kaugelt,» sõnas naine.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles