Idufirmad lendasid koos linnavalitsusega Jaapanisse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu linna delegatsioon osaleb koos idufirmadega Tokyo menukal tehnoloogiamessil.
Tartu linna delegatsioon osaleb koos idufirmadega Tokyo menukal tehnoloogiamessil. Foto: Oliver Ait

Tartu linnavalitsus osaleb sel nädalal koos teaduspõhiste idufirmadega LightCode Photonics, GaltTec ja Rexplorer Tokyos toimuval Aasia suurimal tehnoloogiamessil Sustainable High City Tech.

Kohapeal tutvustatakse Jaapani partneritele ettevõtlus- ja teaduskoostöö võimalusi ja luuakse kontakte kohalike suurettevõtete ning investoritega.

Jaapanis Tokyos toimuv mess toob kokku 10 000 idufirmat, suurettevõtet, investorit ja linnade äriarendusjuhti üle maailma, et luua võimalusi investeeringuteks ja koostööks.

Tartu delegatsioon kohtub visiidi käigus Jaapani suurettevõtetega Sumitomo Corporation, Marubeni Corporation, Tokyo Tatemono ja Kajima, lisaks veel paljude teistega, et leida investeerimisvõimalusi ja kokku leppida ühisprojekte avatud innovatsiooni katseprojektideks.

Hiljutine Jaapani äridelegatsiooni visiit Tartusse ilmestas Tartu linnajuhtide meelest hästi, et nii Eestis kui Jaapanis hinnatakse avatud innovatsiooni: vastupidiselt traditsioonilisele korporatiivsele tootearendusele, kus teadmisi hoitakse kiivalt ettevõtte sees, pööratakse rõhku koostööle.

Tartu ettevõtted osalevad koos teiste põhjamaade ettevõtetega Nordic Asian Venture Alliance'i programmis, mille raames toimuvad erinevad võrgustumisüritused ja osaletakse mitmetel äriideid tutvustavatel üritustel. Näiteks valiti ettevõte GaltTec välja ennast tutvustama mainekal Rocket Pitchi võistlusel, kuhu pääses vaid 10 väljastpoolt Jaapanit pärit idufirmat. Muu hulgas kohtutakse Canoni, Asahi Kasei, Macnica ja mitmete teiste tehnoloogiaettevõtetega, kelle esindajad külastavad varsti ka Tartut.

Süvatehnoloogia suund ettevõtluses üha kasvab ja Tartus kui ülikoolilinnas on teaduse ja ettevõtluse koostööks suurepärane pinnas.

«Tartu suurt potentsiaali süvatehnoloogia ettevõtluse vallas on märgatud ka mujal maailmas ja seda tõestab hästi see, et meie ettevõtted on välja valitud Tokyos toimuvale Kiraboshi pitching'ule ehk kihutuskõnede võistlusele,» tõdes Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Roomer Tarajev. «Eesti ja Jaapani ärisuhete elavnemise taga on paljude organisatsioonide ühine pingutus, aga erilist tänu väärib koostöösuhete loomisel Tokyo Eesti saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait, kelle abil oleme loonud hulganisti kasulikke kontakte.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles