Samelin kolib tootmise linna piiri taha

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Ligi 1,2 hektari suurune krunt Vahi tööstuspargis ootab ehitusluba, et sellele saaks kerkida jalatsivabriku Samelin uus tootmishoone.
Ligi 1,2 hektari suurune krunt Vahi tööstuspargis ootab ehitusluba, et sellele saaks kerkida jalatsivabriku Samelin uus tootmishoone. Foto: Sille Annuk

Kodumaine saapatootja Samelin, mis on aegade algusest töötanud Tartus Kastani tänaval Aparaaditehase kõrval, kolib oma tootmise linnast välja Vahi tööstusparki. Kui kõik läheb plaanipäraselt, alustab saapavabrik uues kohas tööd järgmise aasta suve lõpus.

Samelini juht Leida Kikka on juba ammu ringi vaadanud, et leida tootmishoonele parem asukoht. Vana maja jääb moodsatele seadmetele kitsaks ning kuna saapavabrik asub sisuliselt kesklinnas, on ka vabrikut teenindavate veoautode logistika suhteliselt keeruline.

«Kesklinn kasvab meile peale ja on loogiline, et tööstus ei peaks olema keset linna,» sõnas Leida Kikka. Ta lisas, et pealegi ei mahu uued seadmed vanasse hoonesse ära, iga uue seadme majja paigaldamiseks peaks mõne seina eest ära võtma.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles