Elurikkuse toetuse saavad vaid 15 nobedamat taotlejat

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Elurikkus vohab Emajõelinnas mitmel rindel, linnasalu kasvab Vabaduse puiestikus juba kolmandat aastat. Et rohelust peab rohkem saama ka elumajade ümbrustesse, hakkab linnavalitsus elurikkuse toetusi jagama.
Elurikkus vohab Emajõelinnas mitmel rindel, linnasalu kasvab Vabaduse puiestikus juba kolmandat aastat. Et rohelust peab rohkem saama ka elumajade ümbrustesse, hakkab linnavalitsus elurikkuse toetusi jagama. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus toetab koduaedade loodushoidlikumaks arendamist, pakkudes elurikkust kasvatavate tegevuste eest kuni 1000 eurot toetust. Kandideerimine koduaedade elurikkuse toetusele avatakse kolmapäeva hommikul, ent raha saavad tänavu kõigest 15 kiiremat.

Tartu Roheringi abil antava toetuse eesmärk on muuta koduaiad liigirikkamaks ja suurendada tartlaste teadmisi loodushoidlikust aiapidamisesest. Tartu rohealadest moodustavad pargid ja avalikud haljasalad aga vaid väikese osa. Seetõttu on tõhusa rohevõrgustiku loomiseks ja hoidmiseks väga oluline pakkuda kohalikele liikidele kohta ka oma koduhoovides.

Nii floorale kui faunale

Tagasi üles