Jõutõstja Eliise Mikomägi tuli viie Eesti rekordiga Euroopa meistriks

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Eliise Mikomägi tuli varustusega jõutõstmise Euroopa meistrivõistlustel juunioride meistriks 76 kilogrammi kaaluklassis, kus ta edestas poolatari Julia Bilickat ning ukrainlannat Oleksandra Borshchi.
Eliise Mikomägi tuli varustusega jõutõstmise Euroopa meistrivõistlustel juunioride meistriks 76 kilogrammi kaaluklassis, kus ta edestas poolatari Julia Bilickat ning ukrainlannat Oleksandra Borshchi. Foto: TÜASK

Tartlane Eliise Mikomägi purustas Luksemburgis Hammis korraldatud varustusega jõutõstmise Euroopa meistrivõistlustel kolme ala peale viis Eesti rekordit ning tuli kogusummaga 535 kilogrammi juunioride meistriks.

Kuni 76 kilogrammi kaaluklassis üles astunud Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sportlane Eliise Mikomägi tegi Eesti rekordite purustamisega algust kohe esimesel katsel, kui valis kükkimises algraskuseks 190 kilogrammi. See oli nelja kilo võrra enam kui Annela Ausile kuulunud rahvusrekord.

Et Mikomägi sai jagu nii sellest raskusest kui ka teiseks katseks valitud 205 kilogrammist, parandaski ta kahel korral Eesti rekordit. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles