Vanemuise teatri juhina jätkab Aivar Mäe

Tartu Postimees
Copy
Vanemuise balleti 85. sünnipäeva fotonäitus kaubamajas, fotol Vanemuise teatri juht Aivar Mäe.
Vanemuise balleti 85. sünnipäeva fotonäitus kaubamajas, fotol Vanemuise teatri juht Aivar Mäe. Foto: Sille Annuk

Vanemuise teatri juhi avaliku konkursi tulemusena otsustas SA Teater Vanemuine nõukogu, et Aivar Mäe jätkab 15. augustist Vanemuise teatri juhtimist.

Aivar Mäe on Vanemuise teatrit juhtinud ka aastatel 2003–2006. 2023. aastal, pärast ebaõnnestunud avalikku konkurssi määras nõukogu etendusasutuste seadusest lähtuvalt Aivar Mäe üheks aastaks Vanemuise teatri juhiks. Tänavu 9. aprillil väljakuulutatud teatrijuhi avalikule konkursile laekus kaks avaldust. SA Teater Vanemuine nõukogu otsusega jätkab Aivar Mäe järgmistel aastatel Vanemuise teatri juhtimist.

SA Teater Vanemuine nõukogu esimehe Urmas Klaasi sõnul oli nõukogu valik konsensuslik. «Eesti ainsa kolmežanriteatri eesotsas olles on Aivar Mäe näidanud end tugeva juhina. Mäe visioon ja koostöö teatriperega on selline, et nõukogu otsustas tema teatrijuhina jätkamise kasuks järgmiseks viieks aastaks,» sõnas Klaas.

Vanemuise teatri juht Aivar Mäe rääkis, et nende enam kui üheksa kuu jooksul, mis ta on praeguseks Vanemuise teatrit juhtinud, on tal kujunenud nägemus konkreetsematest sammudest, mida teatri arengu ja heaolu kindlustamiseks lähitulevikus astuda tuleks. «Loomulikult oli ja on ülimaks eesmärgiks nii Vanemuise kõrge kunstiline tase, töötajate ja publiku heaolu kui ka teatri majanduslik õitseng,» ütles Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles