Sõudjad avasid veehooaja osalejate rekordiga, nüüd on järg aerutajate käes

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Paarisaerulisel kahepaadil võidutsesid SAK Tartu sõudjad Rein Muda ja Martin Siiman, teisena finišeerisid viljandlased Mattias Järv ja Martin Villems ning kolmandadana Tallinna sõudeklubi liikmed Aleksei Lpintsov ja Romet Heinalo.
Paarisaerulisel kahepaadil võidutsesid SAK Tartu sõudjad Rein Muda ja Martin Siiman, teisena finišeerisid viljandlased Mattias Järv ja Martin Villems ning kolmandadana Tallinna sõudeklubi liikmed Aleksei Lpintsov ja Romet Heinalo. Foto: SAK Tartu

Kevade saabumisega on välja kolinud ka sõudjad ja aerutajad. Esimesed neist avasid veehooaja möödunud nädalavahetusel Emajõel korraldatud karikavõistlusel, aerutajad lähevad kevadregatile aga homme. 

Möödunud nädalavahetusel peetud Emajõe karikavõistlused sõudmises vältasid kaks päeva ning purustasid korraldajate hinnangul viimase kümne aasta osalejate rekordi, sest starti tuli üle saja paatkonna. Täpsemalt 104 ja nende seas oli üle ootuste palju tüdrukuid, täpsustas sõudeliidu peasekretär Robert Väli liidu kodulehel.

Suure osalejate arvu taga oli tema sõnutsi klubide suurenenud võimekus. «Tallinna sõudeklubi pole aastaid üldkarikat võitnud, ent sai nüüd selle tükiga hakkama,» selgitas Väli ning tõstis esile meeste ühepaadil võidutsenud Uku Siim Timmuskit.

Mõlemal päeval võidukas olnud Tallinna sõudeklubi esindaja Timmusk sai 2000 meetri distantsil ajaks 6 minutit ja 23 sekundit ning tagas 19.43,3ga endale üldvõidu. Teiseks platseerus Pärnu Kalevi esindaja Sten-Erik Anderson (20.07,1), kolmandaks tema klubikaaslane Ander Koppel (20.09,6). 

Nii nende kui ka teiste kohad selgitati välja kohapunktide alusel, mida jagati avapäeva 4000 ja pühapäeva 2000 meetri distantsi aegade liitmisel.

Nõnda osutusid kaks päeva täis sõudmist edukaks ka nii mõnelegi kohalikule sportlasele.

Näiteks õnnestus karikavõistlus Tartu sõudmise ja aerutamise klubil (SAK), mille ridades teenisid kulla Rein Muda ja Martin Siiman paarisaerulisel kahepaadil ning Kaisa Olesk neidude ühepaadil. Pronksiga naasid jõelt Markus Uibo ja Taavi Tamm, kelle töövahendiks oli üksikaeruline kahepaat.

Ka naiste paarisaerulise kahepaadi arvestuses tuli Tartusse mitu medalit. Ülekaaluka võidu teenisid aja 22.45,7 kirja saanud Ekaterina Grigoreva (Emajõe aeruklubi) ja Vlada Deysner (Narva SK Energia). Seejärel täitis pjedestaali kaks Emajõe aeruklubi duot: Anastasia Sazonova koos Alina Toropovaga (23.11,5) ning Margarita Grigalyunayte koos Sofia Prokopyshinaga (23.41,7).

Samuti avas medaliarve Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi, kus treeniv Rachel Kõllo sai kulla ühepaadi arvestuses, tema ajaks jäi 21.37,2. Kõllole järgnesid viljandlannad Doris Meinbek (21.59,2) ja Gerli Endrekson (22.19,7).

Parimad selgitati välja teisteski võistlusklassides. Kõigi nende tulemustega saab tutvuda Eesti sõudeliidu kodulehel.

Et tegemist oli selle kevade esimese karikavõistlusega, oli see hea proovikivi näiteks noortekoondisse kandideerijatele. Järgmine selline jõuproov on 25. mail, mil Pärnu sõudestaadionil toimuvad Eesti karikavõistlused.

Emajõel võib võistlevaid paate näha aga juba varem, sest sellel laupäeval peetakse Tartu kevadregatt aerutamises. See algab Tartu Spordi aerutamisbaasis orienteerivalt kell 12, misjärel hakkavad aerutajad kuni viiekilomeetrisel distantsil mõõtu võtma nii süstade kui kanuudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles