Tartu tegi tasavägises korvpallilahingus võimsa lõpu ja seljatas taas Pärnu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu sangariks tõusis Märt Rosenthal.
Tartu sangariks tõusis Märt Rosenthal. Foto: Facebook @TYkorvpall

Pärnu Sadama korvpallimeeskond võõrustas neljapäeva õhtul Tartu Ülikool Maks & Moorits meeskonda, sest omavahel peeti Eesti meistrivõistluste teine poolfinaali kohtumine. Mäng kujunes taas tasavägiseks, kuid nüüdki jäi peale Tartu.

Kui teisipäeval oli juhtrollis pigem Tartu ülikooli meeskond, siis suvepealinnas kulges suurem osa mängust pea punkt punktis. Esimesed kolm veerandaega lõppesid Tartu poolt vaadatuna vastavalt 17:19, 39:41 ning 61:64.

Vahe kärsises sisse neljanda veernadi viimastel minutitel, kui külalismeeskond seisult 77:80 ette rebis. Järgneva veidi enam kui kahe minutiga suutis Sadama tiim visata ühe, ülikoolilinlased aga üheksa punkti. Nii lõppeski mäng tartu 86:78 võiduga. 

Tartu peatreeneri Priit Vene sõnul leiti lõpuminutitel oma kohad üles ja realiseeriti need ära. «Tegime täna kaitses mõningaid korrektuure,» märkis ta esmalt. «Kuna Pärnul on pall palju Posti käes, siis tema teeb oma numbrid ära ja ega me teda pikale maha joosta ei saa, et ta midagi ei teeks. Me peame keskenduma teistele meestele ja vaatama, et nemad pahandust ei teeks,» jätkas Vene seejärel.

«Ma arvan, et viimased paar minutit hakkas neid see eelmise seeria pikad mängud mõjutama ja neil vajus füüsis natuke ära. Me leidsime oma kohad üles ja mehed ei hakanud rabistama ning saime võidu kirja.» märkis ta lõpetuseks.

Võitjate poolelt oli resultatiivseim mängujuht Märt Rosenthal, tema arvele kogunes 22 punkti, kuus korvisöötu ning neli lauapalli. Talle järgnesid 16 punktiga Rain Veideman ning Devin Lee Harris.

Ka Pärnu meeskonnast viskas enim punkte nende mängujuht Siim-Markus Post, kes sarnaselt Rosenthalile viskas 22 silma. Sööte kogus ta 13, lauapalle aga neli. Postile järgnesid Ivo Van Tamm ja Robert Valge, kes viskasid vastavalt 15 ja 11 punkti.

Neljapäevase kohtumise järel juhib kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat 2:0 Tartu, sest kaks päeva varem toimunud avakohtumine võideti 80:77. Kolmas kohtumine toimub Tartu ülikooli spordihoones laupäeva õhtul kell seitse.

Duelli lõplik võitja kohtub finaalis kas BC Kalev/Cramo või Avis Utilitas Raplaga. Nende omavahelise esimese mängu võitis kindlalt Kalev, olles üle tulemusega 106:51.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles