Sõpruse silla remont toppab riigi rahalise toetuse taga

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Praegu kevadisse rohelusse looritatud Sõpruse sild ootab remonti ka magusal tööajal südasuvel, ehitajaid võib loota sügisesel kolletamisajal.
Praegu kevadisse rohelusse looritatud Sõpruse sild ootab remonti ka magusal tööajal südasuvel, ehitajaid võib loota sügisesel kolletamisajal. Foto: Margus Ansu

Ehkki Tartu volikogu otsustas juba märtsis anda linnavalitsusele loa Sõpruse silla remondihanke korraldamiseks, ei ole hanget senini välja kuulutatud ning takkapihta pole ka selge, millal see juhtuda saaks.

Tartu teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski ütles, et takistuseks on saanud riigilt loodetud rahaline toetus rattateede ehitamiseks. Jutt on 4,2 miljonit eurot maksvast projektist, mis toetab Sõpruse silla uuendamist. Sellest rahast 1,2 miljonit eurot oleks linna omaosalus, 2,8 miljonit eurot aga riigi toetus. Lužetski nentis, et see rattateede põhivõrgu arendamiseks mõeldud toetus ootab käskkirjale kliimaministri allkirja.

Käskkirja eelnõu on linnavalitsuses juba kooskõlastusringil käinud. Paraku ei saa linnavalitsus toiminguid alustada enne, kui see allkiri tuleb, vastasel juhul ehk kui alustada omal algatusel varem, võib juhtuda, et toetust ei tulegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles