EKRE hüljanud kultuuriloolane Loone Ots naasis Isamaa erakonda (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Loone Ots
Loone Ots Foto: Mihkel Maripuu

Märtsis EKREst välja astunud Tartu linnavolinik Loone Ots (58) naasis mai algul Isamaa erakonda, mille ridadesse kuulus ta ka aastatel 2019–2021.

«Olen konservatiivsete väärtuste austaja lapsest saadik, mind on nii kasvatatud, ja ma arvan, et Eesti asja ajada tuleb,» ütles Loone Ots. «Ma ei tahtnud jääda kõrvalseisjaks pärast EKREst lahkumist. Leidsin, et ma ikkagi peaksin midagi tegema, mitte ainult kõrvalt kritiseerima. Programmiliselt kõige lähem tundus mulle Isamaa.»

Ots ei soovinud pärast EKREst lahkumist kommenteerida oma sammu ega tahtnud ka nüüd avalikult lahata asjaolusid, mis sundisid teda meelerahu saavutamiseks EKREst välja astumise otsust langetama.

Isamaast lahkus ta eelmisel korral Isamaa mõõnaperioodi mõjul – EKREsse lausa kutsuti ja erakond esitles teda viimastel kohalikel valimistel oma kandidaadina Tartu linnapea kohale. «Paljud põhimõtted on EKRE-l väga head, arvan seda siiani,» märkis Ots.

Isamaa erakonna liige on Ots taas 3. maist, päev varem on ta esitanud Tartu linnavolikogu kantseleile Isamaa fraktsiooniga liitumise avalduse, ametlikult vormistatakse see 16. mai istungil.

Koalitsiooni kuuluval Isamaal on selle tulemusena Tartu volikogus kuus esindajat, opositsioonis olevale EKRE-le jääb seitse esindajat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles