Tehnoloogiaettevõte Wise premeeris taas üht silmapaistvat Tartu ülikooli naistudengit

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Värske stipendiaat Säde Pesti.
Värske stipendiaat Säde Pesti. Foto: Erakogu

Globaalne tehnoloogiafirma Wise jagas kolmandat korda Tartu ülikooli sihtasutuse kaudu stipendiumi silmapaistvale Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi naisüliõpilasele. Sel semestril osutus parimaks teise aasta bakalaureusetudeng Säde Pesti, kes sai 2000-eurose stipendiumi koos mentorlusega oma ala tippspetsialistidelt.

IT on olnud Säde Pesti sõnul valdkond, kus ta on saanud tõeliselt oma võimeid näidata. Ta tunneb, et stipendium annab talle rohkem võimalusi toetada naisi, kes on kogenud diskrimineerimist – midagi, mida Säde on tundnud omal nahal, olles transsooline. «Olen äärmiselt õnnelik, et Eesti ühiskond on tänu huvigruppide aktiivsusele liikumas suunas, kus sugu ei tähenda enam märget sünnitõendil, vaid on osa iga inimese enesemääramise õigusest,» ütles ta.

Säde Pesti jäi komisjonile silma oma muljetavaldavate saavutuste poolest. Ta lõpetas gümnaasiumi kuldmedaliga ning sai matemaatikaeksamil tulemuseks 99 punkti. Lisaks on ta jõudnud esikolmikusse mitmel riiklikul astronoomia-, füüsika-, matemaatika- ja teadusolümpiaadil. Säde on osalenud rahvusvahelistel astronoomia- ja teadusvõistlustel, kus ta on saavutanud medalikohti ja eriauhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles